tirsdag 17. april 2012

Min tid kommer

Jeg liker historier som har en så uventet slutt at jeg må bla tilbake til begynnelsen av boka for å finne ut hva som egentlig skjedde og hvorfor. Da jeg leste denne boka, fikk jeg en nummen følelse i hjernen. Noe ble holdt skjult for både meg og hovedpersonen, Hans Petter. Jeg følte at jeg burde forstå mer, og den spennende handlingen dro meg videre med en slags hypnotisk kraft. 

Et mobbeoffer

Hans Petter er blitt mobbet siden barneskolen. Nå, når han går på ungdomsskolen, har det blitt bedre. Han har nemlig lært å gjøre seg usynlig. Han sørger for at han aldri får gode karakterer. Han rekker aldri opp hånda, og lærerne og medelever lar ham være i fred. Det hjelper også at mora har sluttet å blande seg.

Men en dag sperrer klassens bølle, Andreas, døra for Hans Petter. Han er redd for at dette bare er begynnelsen og da ei jente han aldri har møtt før, tar kontakt men ham på chat-en, tror han at det er Andreas som gir seg ut for å være en annen.

Fera fra framtida


Men profilen, Fera, er altfor oppfinnsom til å være funnet opp av Andreas. Han består stort sett bare av muskler. Fera påstår nemlig at hun kommer fra framtida. Hun er ekspert på teknologi og kommunikasjon og har klart å hacke programmene. Nå kan hun snakke med folk fra fortida. Hans Petter blir mer nysgjerrig enn redd og han begynner å se fram til den daglige chat-en med Fera.

Hvorfor akkurat Hans Petter?


Men av alle interessante mennesker som har levd, hvorfor har hun valgt Hans Petter.

Det blir mer og mer spennende etterhvert som Hans Petters liv hjemme og på skolen henger mer sammen enn han kunne ønske og historien byr på noen skikkelige overraskelser.

Noen bøker som ligner? 


Dersom du liker denne boka, kan du glede deg til å lese andre bøker som ligner. Jeg foreslår Genesis av Beckett, en australsk bok om et dystert framtidssamfunn, eller Muren av Markus Midré og Flu Hartberg.
For noen år siden kom det en fantasybok om et skrekkvelde blant fugler, Alle fugler små. Den høres ikke  ut som en må-lese-bok, men den historien er sykt spennende.

Bokbloggturneen


Dette innlegget er en del av Cappelen Damms bokbloggturne. Følg med på hva de andre skriver om boka og legg gjerne inn kommentarer. I går var det Julie som bablet om boka. I morgen er det Ungdomsboka sin tur. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar